Visie op verzuimmanagement

Sterq hanteert de volgende uitgangspunten:

  • Voorkomen is beter dan genezen
  • Het is beter uw medewerkers in optimale conditie te houden door voldoende aandacht voor hun gezondheid en werkomstandigheden te hebben dan ‘de put te dempen als kalf verdronken is’
  • Uw organisatie maakt met de bedrijfsarts van Sterq afspraken. Daarbij is het uw organisatie die tot in detail beslist wat u wilt en u bent niet verplicht om extra producten of pakketten bij Sterq af te nemen.
  • Uw preventiemedewerker is de centrale coördinator van uw arbo- en verzuimbeleid.
  • De bedrijfsarts is de adviseur voor uw arbo- en verzuimbeleid. De bedrijfsarts bevindt zich in een unieke positie om de organisatie en haar mensen goed te leren kennen. De positie van de bedrijfsarts en zijn/haar deskundigheid maakt dat de bedrijfsarts eventuele afdeling- en/of organisatieproblemen (maar ook mogelijke oplossingen) vaak snel ziet en bespreekbaar kan maken.

Idealiter is uw organisatie ook op het gebied van arbozorg een lerende organisatie die er op is gericht op basis van de eigen verantwoordelijkheid de arbozorg in eigen hand te nemen en zelf te bepalen wat goed is voor uw medewerkers. Het is daarbij belangrijk om een duidelijke visie op arbozorg te hebben en deze regelmatig op uw medewerkers over te brengen. Op deze manier laat u weten dat u om uw medewerkers geeft en voor hun welzijn in het werk zorgt.