Werkwijze

Sterq is een geheel onafhankelijk adviesbureau dat bedrijven helpt om hun gezondheid- en verzuimbeleid zoveel mogelijk in eigen beheer uit te voeren. Wij werken in de regio’s Noord-Holland, Utrecht en Zuid-Holland. Sterq werkt met een klein team van professionele medewerkers dat een uitgebreid netwerk van deskundigen aanstuurt en bereikbaar maakt voor bedrijven.

Wij zijn gesprekspartner voor elk niveau van de organisatie en adviseren directies, management, ondernemingsraad en werknemer in het ontwikkelen van visie, beleid en implementatietrajecten op het gebied van verzuimbegeleiding en arbeidsomstandighedenzorg.

Via Sterq maakt u afspraken met uw eigen bedrijfsarts, maar u bent op geen enkele wijze verplicht andere diensten bij Sterq af te nemen.

In overleg met u bespreken wij welk profiel van dienstverlening het beste bij u past. Sterq levert vervolgens voor u uw eigen bedrijfsarts en samen met uw bedrijfsarts bepaalt u wat u ‘in huis’ uitvoert en welke diensten u ‘van buiten’ haalt. Dat kan bij Sterq, maar ook bij elke andere dienstverlener.

Wij maken duidelijke afspraken met o.a. uw afdeling HRM, casemanager en preventiemedewerker en kunnen desgewenst ook een interne opleiding op het gebied van de aanpak van het verzuim verzorgen. Indien u het casemanagement aan Sterq wilt uitbesteden kan dat ook.

Uw casemanager kan het beheer over de spreekuuragenda van uw bedrijfsarts krijgen en op deze wijze een goed overzicht houden van alle afspraken. Uw organisatie weet hierdoor wat er speelt en u houdt het overzicht.