Prijzen van onze dienstverlening

Er zijn diverse zaken waarbij u rekening zou moeten houden bij de keuze van een arbodienstverlener. Een daarvan is de prijs.

Sterq hanteert het eenvoudige principe van declaratie volgens uurtarief met een minimale afname van een dagdeel (zie onder ‘onze werkwijze’). Onze prijzen zijn concurrerend omdat wij lage overheadkosten hebben.

Het uurtarief van een gecertificeerde bedrijfsarts varieert bij ons naar gelang de afname. U kunt contact met ons opnemen voor een vrijblijvende prijsopgave.

Indien u onze prijzen wilt vergelijken met andere aanbieders van arbodienstverlening let u er dan op dat u geen appels met peren vergelijkt. Een opgegeven verrichting kan niet alleen in prijs, maar ook in kwaliteit verschillen. De kwaliteit wordt vooral bepaald door de kennis en ervaring van de (gecertificeerde) medewerker die de verrichting uitvoert. Bij de opgave van een verrichting (bijvoorbeeld een spreekuur) wordt niet vaak vermeld door wie dit spreekuur wordt uitgevoerd.

Waar moet u op letten?

  • het uurtarief van de diverse disciplines
  • wie voert de verrichting waar u om vraagt uit?
  • wat is de ervaring van deze persoon (bijvoorbeeld arboarts, bedrijfsarts in opleiding, junior bedrijfsarts of senior bedrijfsarts?). Een senior bedrijfsarts is doorgaans 2x het tarief van een arboarts.
  • hoeveel spreekuren worden er afgesproken binnen een begeleiding? bijvoorbeeld 1 x per 2 weken of 1x per 6 weken?

Voorts hebben veel arbodienstverleners een zogenaamd aansluittarief per medewerker per jaar. Dit is een bedrag dat u in ieder geval per jaar betaald. U moet zich afvragen wat u daar voor krijgt en of u dit wil. Naast het aansluittarief betaalt u dan de afgenomen verrichtingen. Sterq kent geen vast aansluittarief per medewerker per jaar.

Tevens zult u vaak abonnementstarieven tegenkomen. Bij de diverse abonnementen staat aangegeven welke diensten in het pakket zitten. Let u er echter wel op dat deze diensten vaak gemaximeerd zijn. U kunt dus niet onbeperkt spreekuren afnemen omdat dit in het pakket zit.

Voor de overige kerndeskundigen (arbeidshygiënist, veiligheidskundige en arbeid- en organisatiedeskundige) zijn onze tarieven ook concurrerend. Voor een vrijblijvende offerte of gesprek over onze dienstverlening kunt u uiteraard contac met ons opnemen.